Wednesday, November 7, 2007

ရွမ္းမံု႕တီခ်က္စားၾကရေအာင္


ပါခ်ဴးရွမ္းမံု႕တီကိုၾကိဳက္တယ္ ရွမ္းမခ်က္တိုင္းသြားသြားစားတယ္ ခ်က္နည္းကိုလည္း ေမးထားတယ္ ပါခ်ဴးသိတဲ့ ရွမ္းမံု႕တီခ်က္နည္းက

ငါး ၁၅ က်ပ္သားကို ေရေဆးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ ေရနဲနဲ ထည့္ျပီးျပဳတ္ က်က္ရင္ အသားထြင္ထား၊
ခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားထည့္၊ ၾကက္သြန္ဥ ၾကီးၾကီး ၂ ဥ လွီးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေနေတာ္ ၂ လံုးေလာက္ထည့္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ထြင္ထားတဲ့ ငါးအသားေတြထည့္၊ ျပီးလွ်င္ေရကို ၅ေယာက္စာမွန္းထည့္၊ ဆားထည့္၊ ပြက္ပြက္ဆူလွ်င္ မံု႕ဖတ္ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ႏွမ္းၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္နဲ႕တြဲဘက္ျပီး ရွမ္းမံု႕တီစားႏိုင္ပါျပီ။

မွတ္ခ်က္။ ။ရွမ္းမံု႕တီမွာ ငန္ျပာရည္ လံုး၀မထည့္ရပါ။

1 comment:

အနတၱ said...

မၾကီးပါခ်ဴးေရ… ရွမ္းမံု႔တီ ခ်က္ျဖစ္လို႔ စားဖို႔အတြက္ဆိုရင္ အနတၱကို ဖိတ္ဖို႔ကို အားမနာနဲ႔ေနာ္ ဟဲ ဟဲ ။ အနတၱက စားတာေတာ့ ၀ါသနာပါ ပါတယ္။