Tuesday, February 3, 2009





















ထမင္းစားျပီးရင္ ပဲျမစ္ျပဳတ္ကေလးလည္း စားပါဦး။ ပဲျမစ္ကို လံုးလံုး ေဖါင္းေဖါင္း ကေလးေတြ ရွာေရြးရပါတယ္။ ဒါမွ အသားမ်ားျပီး အလယ္အူတိုင္ မပါတာပါ။ ပဲျမစ္အေပၚခြံ အညိဳေတြကို ဒါးေလးနဲ႔ ျခစ္ျပစ္ရပါတယ္။ ေနာက္ ေရနဲနဲ နဲ႔ ျပဳတ္ရပါတယ္။ ေရခန္းေတာ့မယ္ဆို ထပ္ထပ္ျပီး ထည့္တာ တစ္ေနကုန္ ျပဳတ္ႏိုင္ေလ ေစးေစးေလး ျဖစ္ေလပါပဲ။ ပါခ်ဴးလည္း အရင္က ပဲျမစ္ျပဳတ္နည္းကို မသိပါဘူး။ ပါခ်ဴး အခုေနတဲ့ ေနရာက ပဲျမစ္ေပါတဲ့ ေနရာဆိုေတာ့ ျပဳတ္နည္းကို အခုမွ ရတာပါ။ ပဲျမစ္ျပဳတ္ ေစးေစးေလးကို ဆီးဆားေလးနဲ႔ တို႔စားၾကပါဦး။ ပါခ်ဴးကေတာ့ ဆီဆားနဲ႔ တို႔စားတာ မၾကိဳက္ပါဘူး။ ပဲျမစ္ေစးေစးေလး ျပဳတ္ထားတာကို ဒီအတိုင္းစားရတာ အၾကိဳက္ဆံုးပါပဲ။

1 comment:

Welcome said...

ခံတြင္းပ်က္ေနတာ အေတာ္ပါပဲ အစ္မ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္နဲ႔ အတုိ႔အျမဳပ္အျပင္ ပဲျမစ္ျပဳတ္ေလးပါ စားလိုက္ခ်င္ပါတယ္။
ခုတေလာ ဟင္းပဲ ခ်က္ေနတယ္ေပါ့။
အဆင္ေျပ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစအစ္မ .. .. ။