Wednesday, February 4, 2009

အညာ ခ်ဥ္ေရဟင္း



















ပါခ်ဴးတို႔ အညာတစ္၀ိုက္မွာ ဒီအခ်ိန္ဆို နီနီရဲရဲ ပင္လံုးၾကြတ္ ပြင့္ေနတာကို ေတြ႔လိုက္ရင္ လက္ပံပင္ေတြလားလို႔ ၾကည့္ရတာ အေမာပါ။ တစ္ပင္လံုးေတာ့ နီရဲေနတာပဲ အနားကပ္ျပီး ၾကည့္လိုက္မွ ေပါက္ပင္ ျဖစ္ေနပါတယ္။ ေအာ္........ ေႏြဦးရဲ႕ အစကို ေရာက္လာပါေပ့ါလား။ ဘယ္ေနရာကိုပဲ ၾကည့္လိုက္ ၾကည့္လိုက္ ေပါက္ပန္းေတြ နီရဲရဲက ေနရာယူထားၾကတယ္ေလ။ လက္ပံပင္ေတြကလည္း ေပါက္ပင္ေတြနဲ႔ အတူ အျပိဳင္ပြင့္ႏိုင္ဖို႔ အဖူးေလးေတြ စီရီျပီး ရွိေနၾကျပီ။ တစ္ခ်ိဳ႕ အပင္ေတြကလည္း အားက်မခံ ၾကိဳးၾကား ပြင့္ေနၾကျပီေပါ့။ ေႏြသရုပ္ကို အပီအျပင္ ေဖၚႏိုင္ဖို႔ အားခဲေနၾကျပီေလ။
လက္ပံပြင့္ကို ပါခ်ဴး ၾကိဳက္တယ္။ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ကို ခရမ္းသီးေခ်ာက္နဲ႔ ေရာခ်က္တာ၊ က်ိဳင္းတံု မံု႔ဟင္းခါးထဲ ထည့္ခ်က္တာ၊ ခ်ဥ္ေရဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္တာေတြ အမ်ိဳးစံု လုပ္စားျဖစ္တယ္။ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ရဲ႕ အနံ႔ကို ပါခ်ဴးစိတ္ထဲမွာ ေမႊးတယ္လို႔ ထင္တယ္ေလ။ လက္ပံပြင့္ေျခာက္မွာ ဦးထုတ္လို႔ ေခၚတဲ့ အေပၚက ပြင့္ဖတ္ အမာေလးကို ပိုၾကိဳက္တယ္။
ပါခ်ဴး ဒီေန႔ဟင္းခ်က္တဲ့ထဲမွာ လက္ပံေခါင္း၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ ဒန္႔သလြန္သီး ခ်ဥ္ေရေလး ခ်က္ျဖစ္တယ္။ ေတာခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး၊ ငပိေလးနဲ႔ ခ်က္တာ ျမိန္လွတဲ့ ခ်ဥ္ေရဟင္း တစ္ခြက္ေပါ့ကြယ္။ အညာဟင္းေလး အမွတ္တရ မွ်ေ၀လုိက္တယ္ေနာ္.............

4 comments:

ေအာင္ေျမ said...

ဓႏုျဖဴ ေဒၚေစာရီ ျမန္မာထမင္းဆုိင္ မ်ားေရာက္ေနသလား ေအာက္ေမ့ မိပါတယ္။

Welcome said...

ေသာက္ေကာင္းမယ့္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်ိဳ ပါပဲ။

Welcome said...

အစ္မ၊ ျမန္မာ့ဆက္သြယ္ေရးက ပိတ္ထားရင္ F5 နဲ႔ refresh ၄-၅ခါ ေလာက္လုပ္ေပးလိုက္ရင္ ၀က္ဘ္ဆုိက္ထဲကုိ ၀င္ႏုိင္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္လည္း ဒီလုိပဲ လုပ္စားေနၾကပါ။

Anonymous said...

ခ်ဥ္ေရကိုၾကည့္ျပီး ဗိုက္ေတာင္ ဆာလာျပီ....