Monday, February 2, 2009

ငွက္ေပ်ာဖူးသုတ္


















သူငယ္ခ်င္းတို႔ေရ..........
ငွက္ေပ်ာဖူးေလးပါ။ ငွက္ေပ်ာသီး အကုန္ထြက္ျပီး ေနာက္ထပ္ အသီး မက်န္ေတာ့တဲ့ အခ်ိန္ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီပံုေလးကို ေတြ႔လိုက္ေတာ့ ငယ္ငယ္က စားခဲ့ရတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးသုတ္ ကေလးကို သတိရမိတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖူးကို ခ်ိဳးယူျပီး သုတ္စားၾက၊ ခ်က္စားၾကပါတယ္။ ပါခ်ဴးကေတာ့ သုတ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖူးသုတ္ကေလးကို ေျပာျပမယ္ေနာ္..................

ငွက္ေပ်ာဖူးကို အခြံရင့္ေတြ ကုန္ေအာင္ ဖယ္လုိက္ပါ။ အတြင္းခြံႏုတဲ့ အပိုင္းက်န္ရင္ အဖူးကန္႔လန္႔ ပါးပါး လွီးလိုက္ပါ။ အကြင္း အကြင္း ကေလးေတြ ရပါမယ္။ ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲကို ထည့္ျပဳတ္ လုိက္ပါ။ အဖတ္ကေလးေတြ အိလာျပီဆို ဆယ္ျပီး ေရကုန္ေအာင္ ညွစ္ထုတ္ ပစ္လိုက္ပါ။ ဆီခ်က္၊ ဆား၊ သံပုရာသီး၊ ေျမပဲဆံေထာင္းတို႔နဲ႔ သုတ္စားလို႔ ရပါျပီ။

ပါခ်ဴးတို႔ ငယ္ငယ္ကေတာ့ အေမၾကီး သုတ္ေၾကြးတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူး အစိမ္းသုတ္ကို စားခဲ့ရပါတယ္။ လွီးထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကို ဆားန႔ဲနယ္ အဖန္ရည္ေတြ ညွစ္ထုတ္ ပစ္ရပါတယ္။ ေနာက္ ေရစင္စင္ေဆးျပီး ဆီခ်က္၊ ေျမပဲဆံေထာင္းနဲ႔ သုတ္ပါတယ္။ အခ်ဥ္သုတ္အတြက္ ေစာင္းယားသီး (ေဇာင္းရားသီး)ကို လွီးျပီး ငွက္ေပ်ာဖူးဖတ္ေတြနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ ညေနမွာ သုတ္မယ္ဆို မနက္ပိုင္းမွာ နယ္ထားရင္ ရပါတယ္။ အခုေန အေမၾကီး ရွိေသးတယ္ဆိုရင္ ပါခ်ဴးတို႔ကို သုတ္ေၾကြးဦးမယ္ထင္တယ္။ လြမ္းတယ္ အေမၾကီးရယ္……..

4 comments:

Welcome said...

ရွမ္းျပည္မွာေတာ့ ရွမ္းဟင္းထုတ္ကုိ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ႔ ထုတ္တာထက္
ဒီ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔ ထုတ္စားရင္ ပုိအရသာ ထူးကဲ ပါတယ္။ အစ္မေျပာတဲ့ ဗမာသုတ္ကုိေတာ့ မစားဖူးေသးပါဘူး။ အိမ္ကုိ ဂ်ီက်ေတာ့လည္း (သိဘူး)တဲ့ဗ် .. ..

PARCHUU said...

မၾကီးနဲ႔ နီးရင္ေတာ့ သုတ္ေၾကြးပါတယ္။ သုတ္စားၾကည့္ပါလား ဘာမွ မခဲယဥ္းဘူးေလ။

Anonymous said...

မၾကီး ေျပာလို႔ သုတ္စားၾကည့္မယ္.။ မေကာင္းမွာ စိုးရတယ္ဗ်.။ ျမည္းေပးအံုးေနာ္.။ ဘာလိုလဲဆိုတာကို.။

magyi-parchuu said...

အိုေက အိုေက...... က်ားေလးေရ မၾကီး ျမည္းေပးမွာေပါ့။