Saturday, February 9, 2008

ထမနဲ စားၾကပါဦး

တပိုတြဲလဟာ ျမန္မာႏွစ္တႏွစ္ရဲ႕ (၁၁) လ ေျမာက္ လပါ။ မၾကီးအၾကိဳက္ဆံုး လ တစ္လလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ တပိုတြဲလမွာ တြဲပီးမွတ္မိေနတာက ထမနဲပြဲနဲ႔ ပါ။ မၾကီးက တပိုတြဲလ ေရာက္ရင္ ထမနဲထိုးလိုက္ရမွ တပိုတြဲဆိုတဲ့ အရသာကို ပိုခံစားမိတယ္လို႔ ထင္တယ္ေလ မၾကီးႏွင့္ ေဖေဖရဲ႕ ေမြးရက္ကလည္း တပို႔တြဲလထဲမွာ။ ဒါေၾကာင့္မို႔ သူငယ္ခ်င္းတို႔ကို ထမနဲေကၽြးလိုက္ ပါတယ္။

ေကာက္ညွင္းဆန္.............. ႏို႔ဆီဗူး ၂လံုး
ဆီ................................. ၂၀ က်ပ္သား
ႏွမ္းေလွာ္........................ ႏို႔ဆီဗူး၀က္
ေျမပဲေလွာ္.......................ႏို႔ွဆီဗူး၀က္
အုန္းသီး.......................... တစ္လံုး၏ တစ္၀က္
ဂ်င္း...............................လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
ဆား.............................. အနည္းငယ္

ေကာက္ညွင္းဆန္ကို နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ။ ႏွမ္း၊ ေျမပဲ၊ ဂ်င္းတို႔ကို ေထာင္းထားပါ။ အုန္းသီးကိုလည္း ခ်စ္ထားပါ။

ဆီအိုးတည္ပီး ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုထဲ့ ဆားနည္းနည္းထည့္ ျပီးေက်ာ္လိုက္ပါ။ ေကာက္ညွင္းဆန္အေပၚေရ တင္းလာရင္ ေရသင့္ေတာ္ရံုထည့္ပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။ မီးကို ခ်ိန္ဆေပးရပါမယ္။ မၾကီးကေတာ့ လွ်ပ္စစ္မီးဖိုကို ပိတ္လိုက္ ဖြင့္လိုက္ လုပ္ပါတယ္ (ေပ်ာ့တူးမနပ္ ျဖစ္မွာေၾကာက္လို႔......... ) ေရခန္းျပီး ေကာက္ညွင္းဆန္ နတ္ လာရင္ ႏွမ္းေထာင္း၊ ေျမပဲေထာင္း၊ အုန္းသီး၊ ဂ်င္းတို႔ကို ထည့္ပီး ေရာသမေမႊပါေတာ့။ နာနာေမႊေလ မာျပီး သမေလ ျဖစ္တာမို႔ သူငယ္ခ်င္းတို႔ေရ တစ္ေယာက္ တစ္လက္ေပါ့။ ပီးရင္စားလို႔ရတဲ့ ထမနဲပါ။

မၾကီးဒီေန႔ ထမနဲထိုးပီး ေရႊတိဂံုဘုရားကို သြားကပ္ပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြကိုလည္း အ၀ (ဗိုက္ကိုေျပာတာေနာ္......... )ေကၽြးပါတယ္။ Blog ကို လာလည္ၾကတဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြလဲ စားၾကပါဦး........ ဖိတ္ေခၚပါတယ္.........

1 comment:

အရိပ္ said...

မႀကီးေရ..... ေကၽြးရံုတင္မကဘူး .....
ထမနဲလုပ္တဲ့နည္းကိုပါ သိရတဲ့အတြက္ အမ်ားႀကီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္.....။ မႀကီးအတြက္ ေမြးေန႕အမွတ္တရ ပိုစ့္တင္ဖို႕ အခ်ိန္မရေတာ့လို႕ေနာ္ ... ဒီည ျပန္မယ္ေနာ္ မႀကီး....