Tuesday, December 23, 2008

အလြမ္း

အခုတစ္ေလာ ဆူးပန္းရြက္ကေလးကို ျမင္လိုက္တာနဲ႔ ေမေမ့ကို အရမ္းသတိရ ေနမိတယ္။ ဆူးပန္းရြက္ ဆိုတာ ဆလတ္ပင္ အရြယ္ပဲရွိျပီး အရြက္ ရွည္ရွည္ေလးေတြနဲ႔ ႏူးညံ့တယ္။ ပါခ်ဴးတို႔ ငယ္ငယ္ ၅-၆ႏွစ္ အရြယ္ေလာက္က ဘုတလင္မွာ ဆူးပန္းရြက္ မရွိဘူး။ မံုရြာကေန ဘုရားပန္း လာေရာင္းတဲ့ ေစ်းသည္ေတြကို မွာျပီး ခ်က္ေၾကြးခဲ့တာကို အခုခ်ိန္ထိ သတိရေနတံုးပဲ။ ဆူးပန္းရြက္က ေဆာင္းခါမွာပဲ ေပၚတဲ့ ဟင္းရြက္ တစ္မ်ိဳးပါ။ ငါးရံ႕ကေလးကို အညာထြက္ ေတာခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မန္က်ည္းသီး အစိမ္းေလးနဲ႔ နံနံပင္ေလးခတ္ျပီး ဆူးပန္းရြက္ ခ်ဥ္ေရ ခ်က္ေပး ခဲ့တယ္။ ပဲပြျပဳတ္ ကေလးကို ၾကက္သြန္စိမ္းေလး ဆီဆားေလးနဲ႔နယ္၊ ငရုပ္သီးေထာင္းေလး နဲ႔ဆို ေခါင္းမေဖၚႏိုင္ေအာင္ ေလႊးေပေရာပဲ။ အခုေတာ့ ဆူးပန္းရြက္က ေနရာ ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ားမွာ စိုက္ေန ၾကျပီဆိုေတာ့ ေပါေနပါျပီ။ မေန႔ကမွ သိလိုက္ရတဲ့ ဆူးပန္းရြက္ကို ေနာက္ထပ္လုပ္စားလို႔ ရတဲ့ နည္းကေတာ့ ေရေႏြးေလး ေဖ်ာျပီး ဆီခ်က္၊ ေျမပဲေထာင္းေလးနဲ႔ သုတ္စားတာတဲ့။ ပါခ်ဴးလည္း တစ္ခါေလာက္ေတာ့ လုပ္စား ၾကည့္ျဖစ္လုိက္ဦးမယ္။ ေမေမလည္း ဒီအခ်ိန္မွာ ဆူးပန္းရြက္ ခ်ဥ္ေရဟင္းမ်ား ခ်က္စားေနျပီလားလို႔ သတိရမိတယ္။ အညာအစား အစာထဲမွာ ေမေမၾကိဳက္တာဆိုလို႔ ဒီဆူးပန္းးရြက္ပဲ ရွိတာေလ။ ေနာက္ဆက္တြဲ တသိရလိုက္ မိတာက ေမေမေရာ ေဖေဖေရာ က်န္းမာေရး ေကာင္းရဲ႕လားလို႔။ စိတ္ခ်မ္းသာ ကိုယ္က်န္းမာ ရွိေနႏိုင္ၾကပါေစ ေဖေဖနဲ႔ ေမေမ......................

2 comments:

Nyo Pyar Nyet said...

မၾကီးေရ....ယဥ္လည္း ဆူူးပန္းရြက္ခ်ဥ္ေရၾကိုက္တယ္။
ယဥ္တို့ အေမကဟင္းခ်က္မေကာင္းဘူး။ အေဖခ်က္ရင္ေတာ့ ရွယ္ပဲ။ အိမ္ကိုလြမ္းေနတဲ့အခ်ိန္မွာ
မၾကီးရဲ့ ဆူးအန္းရြက္ဟင္းေလးလာစားသြားပါတယ္။

magyi-parchuu said...

အ၀ စားသြားပါ ညီမေရ.......